Varukorg

Pirelli däck

Pirelli har lång erfarenhet av att producera däck till racerbilar. Du kan dra nytta av den tekniken på din egen bil. Designteamet är baserat i Italien och har lång erfarenhet av att utveckla däck som kan hantera alla situationer.


Oavsett om du kör en Lada, Skoda, Fiat, Mercedes eller Ferrari är bra däck viktigt. Förutom bromsarna är däcken bilens viktigaste säkerhetsutrustning. De är väsentliga för både funktionalitet och säkerhet.

 

söka efter
Sök via
Sök via
Välj bil
ANGE BILENS REGISTRERINGSNUMMER
VÄLJ DÄCKSTORLEK
 

Populära produkter:

 

 

Innovation och kvalitet till rimliga priser

Pirelli är en italiensk däcktillverkare som inom några år har blivit en av de ledande figurerna på den internationella marknaden. Med nästan 150 års erfarenhet har de med sin långa och breda industriella erfarenhet lyckats fullt ut att skapa en kombination av innovation, kvalitet och bra merchandising. De producerar tekniskt avancerade produkter av högsta kvalitet, som samtidigt är mycket miljövänliga. Med sin vision om att utveckla ett brett utbud av däck för ett stort antal fordon gör Pirelli till en av däckindustrins viktigaste aktörer, eftersom de ständigt lyckas skapa innovativa produkter av högsta kvalitet med fokus på säkerhet och användning.


Trots den utmärkta kvaliteten är Pirelli faktiskt bara det femte bästsäljande däcket globalt. Deras breda utbud av däck uppvisar extremt goda köregenskaper, ger lägre förbrukning av bensin och en lång hållbarhet. Däcken låter föraren köra passionerat utan att tappa kontrollen över fordonet, oavsett om det är sommar- eller vinterdäck.

 

Sommardäck och vinterdäck.

På grund av stora väderskillnader finns det olika krav på däck, beroende på vilken säsong vi befinner oss i. Om termometern tar sig upp över 7 grader anses det officiellt vara dags för sommardäck. På sommaren är vädret varmare, vilket gör att gummit på däcken blir varmare så att de plattas ut mer. Med den mer jämna ytan på sommardäcken får du en bättre körning vid varmt väder, medan dessa däck är för hårda på vintern, då ett mjukare gummi behövs. När temperaturen sjunker under 7 grader, bör du överväga att byta till vinterdäck.


Det mjukare gummit och ett speciellt däckmönster ger bättre grepp och säkrare bromsningar på vägar täckta av is och snö, vilket ger säkrare körning. Vinterdäck är bättre på att dränera vattnet och därmed förhindra snö och is i däcket. Med andra ord förhindrar vinterdäck att halka på vintern, medan sommardäck på vintern kommer att kännas som att åka på en isbana. Vinterdäck har alltid en liten symbol med berg eller snöflinga som en garanti för att de klarar de hårdare vinterförhållandena.


För att kunna bedöma kvaliteten på de enskilda däcken ska du titta på tre saker:

  • Rullmotstånd som påverkar bränslereduceringen
  • Däckens bullernivå
  • Väggrepp vid vått och halt väglag, de så kallade bromsegenskaperna

Som tidigare nämnt är däcktillverkaren Pirelli en av de största aktörerna på marknaden med många testvinnare. Deras däck är resultatet av en perfekt kombination av innovation, erfarenhet och kvalitet.

 

Välj Pirelli däck hos oss

För att återkomma till ovanstående, är det en bra idé att tänka långsiktigt och aktivt ta ställning till dina körbehov när du ska köpa däck. Kör du många kilometer i alla slags väder, eller är bor du en liten stad och endast kör då och då?


Ovanstående är av stor betydelse för valet av däck, eftersom det inte finns någon typ av däck som kan hantera alla väderförhållanden lika bra. Man bör dock alltid välja en standardstorlek för bilen eftersom det främjar bilens köregenskaper. Då kan däcken från en av världens bästa tillverkare vara den perfekta lösningen för dig.


Vi har valt de bästa däcken från en av världens ledande däcktillverkare till dig. Vi erbjuder endast de bästa kvalitetsprodukterna som ligger i framkant på den tekniska utvecklingen och samtidigt är de billiga jämfört med andra däckmärken av högsta kvalitet.


Under de senaste åren har flera Pirellidäck ständigt legat på topp i olika däcktester och i konsumenternas ögon. Speciellt vinterdäcket Pirelli Cinturato Winter är en säker hit bland testvinnarna, men också bland sommardäck får du kvalitet på Pirelli. Med optimerat rullmotstånd och låg bullernivå kan du köra runt hela sommaren med maximal körkomfort. Här kan vi särskilt rekommendera Pirelli Cinturato P7 som finns i flera storlekar. Du kan se vårt urval av Pirellidäck här – vi erbjuder bara de bästa kvalitetsprodukterna


Med en uppsättning av våra Pirellidäck får du en bra lösning både för sommaren och vintern.

GRATIS INSTALLATION OCH BALANSERING AV DÄCK PÅ FÄLGAR

Vi monterar däck och fälgar så de är redo att sätta på bilen.
Att montera hjul på din bil ingår inte i priset.

MONTERINGSGARANTI

Vi garanterar att de produkter du beställer passar din bil.
Vi garanterar detta genom att kontrollera alla beställningar.

LEVERANS

Leverans till privata adresser för SEK 600,-

KLARA ATT MONTERA PÅ BILEN

Alla våra hjul levereras balanserade – det ingår i priset.
Det betyder att du kan montera dem på bilen direkt.