Varukorg

Aluminiumfälgar i snygg design och hög kvalitet

De flesta bilägare drömmer om att skämma bort sin bil. Den ska inte bara köra bra, den ska också se bra ut. Det är här aluminiumfälgarna kommer in i bilden. Coola fälgar är den ultimata för din bil. På Dackogfalg.se hittar du ett brett sortiment av aluminiumfälgar från många märken i fantastisk kvalitet. Du kan använda vår sökfunktion nedan för att hitta dina nya aluminiumfälgar. Behöver du hela paketet? Då kan du också söka efter däck eller kompletta hjul. Ange bara däckstorlek, bilens registreringsnummer eller bilmärke. Och då får du upp de produkter som passar just din bil.

 

söka efter
Sök via
Sök via
Välj bil
ANGE BILENS REGISTRERINGSNUMMER
VÄLJ DÄCKSTORLEK
 
 

Hitta billiga aluminiumfälgar från de största märkena

Det ska inte vara dyrt att skämma bort din bil. Det är därför vi erbjuder ett brett urval av aluminiumfälgar från många ledande varumärken. I vårt sortiment hittar du produkter från bland annat OZ, MSW, Dotz, Dezent, Borbet, Alutec, AEZ och GMP. Du hittar både mycket enkla och mer detaljerade modeller. Det finns också flera färger klassisk silver, matt svart, blank grå. Eller hur skulle det vara med en skarp orange Eller lite bling-bling-guld? Oavsett om du vill ha tysk Toppklass eller utsökt italiensk design, hittar du definitivt aluminiumfälgar som kommer falla dig i smaken!

 

 

MSW 19

MSW 19 Sølv

En fin fälg som fungerar riktigt bra för vinterbruk. Den enkla designen ger enkel rengöring.
Från 681 kr.

MSW 24

MSW 24 Gun Metal

Vacker mörk fälg, får din bil att se mer exklusiv ut! En enfärgad fälg är lätt att underhålla
Från 1107 kr.

MSW 71

MSW 71 Dark Grey polished

En svart fälg gör att däcket och fälgen nästan går ihop. Det ger ett helt unikt utseende.
Från 1373 kr

 

Aluminiumfälgar är en bra investering när du vill om att din bil ska se riktigt bra ut. De är naturligtvis lite dyrare än vanliga och tråkiga stålfälgar. Men hos oss hittar du några av de bästa priserna på marknaden. Vi har alltid många bra erbjudanden på aluminiumfälgar, och vi ger dig alltid en 100% prismatchning på alla produkter. Har du sett aluminiumfälgar för ett lägre pris i en annan svensk webbshop? Då utjämnar vi naturligtvis mellanskillnaden. På DackogFalg.se ska du alltid få det bästa priset på marknaden!

Vad du behöver veta om centerhjulets mått, tvärmått och ET-mått?

Det finns flera saker som du bör tänka på när du investerar i nya fälgar till din bil. Det är allt från centerhjulets mått och tvärmått till ET-mått.

Centerhjulets mått - mitthålet är hålet i själva fälgen, som är monterat på bilens hjulnav.


Tvärmått - är en term för dimensionen av diametern genom hjulbultarna på fälgen.


ET-mått - även kallat ett inpressningsmått avgör hur långt ut fälgen sitter i förhållande till bilens skärmkanter. Det mäts exakt från fälgens bäryta till fälgens mittlinje.


Du bör också tänka på alla tekniska detaljer när du letar efter nya aluminiumfälgar. Du kan helt enkelt använda vår sökfunktion på den här sidan. Du anger helt enkelt ditt bilmärke eller bilens registreringsnummer så ser du de produkter som passar just din bil.

Vilken lagstiftning finns om fälgar på bilar?

 

Varför, när och hur? Lagstiftningen om fälgar och däck föreskriver att du inte får ha för stora däck och fälgar på din bil. Detta innebär att de aldrig får monteras så att de går bortom bilens skärm. Det kan försämra säkerheten och dessutom skada din bil, däck och fälgar.


Dessutom får ET-måttet inte ändras mer än 10 mm. Det vill säga om t ex den minsta angivna ET-dimensionen är 40 mm, då får den bara ändras till t ex 30 mm.


Det finns inga regler för när du kan använda aluminiumfälgar på din bil. Men det rekommenderas att du endast monterar dem på bilen under våren och sommaren. Det är en bra idé att byta till stålfälgar när vägarna saltas. Det kan faktiskt förkorta livslängden på dina annars snygga aluminiumfälgar.

Balansering har också stor inverkan på din trafiksäkerhet. Därför är det alltid viktigt att få din mekaniker att balansera när nya däck monteras på dina fälgar. Det ger bättre bränsleförbrukning och optimal trafiksäkerhet.

 

Vi erbjuder balansering av dina nya aluminiumfälgar och däck

Det ska vara enkelt att göra bilen klar inför vintern eller sommaren. Passa på att köpa både fälgar och däck från oss. Vi monterar och balanserar utan extra kostnad. När du får din beställning är både däck och fälgar helt redo att monteras på din bil.


En annan tjänst du alltid får är vår passningsgaranti på dina aluminiumfälgar. Ja, du hörde rätt! Vi garanterar alltid att fälgen passar din bil! Vi säkerställer detta genom att ha ett smart sökningssystem där du kan ange bilmärket och bilens registreringsnummer, men också genom att kontrollera alla beställningar som skickas från vårt lager.


På DäckogFälg.se hittar du aluminiumfälgar som passar alla bilmodeller! Drömmer du om mattsvarta aluminiumfälgar? Blankt silver? Eller kanske skrikande orange eller varför inte bronsfärgad? Med ett brett utbud av kvalitetsmärken har vi alltid de perfekta fälgarna för ditt fordon! Beställer du till en företagsadress? Då levererar vi utan kostnad. Leverans till privata adresser för 600 SEK.

 

GRATIS INSTALLATION OCH BALANSERING AV DÄCK PÅ FÄLGAR

Vi monterar däck och fälgar så de är redo att sätta på bilen.
Att montera hjul på din bil ingår inte i priset.

MONTERINGSGARANTI

Vi garanterar att de produkter du beställer passar din bil.
Vi garanterar detta genom att kontrollera alla beställningar.

LEVERANS

Leverans till privata adresser för SEK 600,-

KLARA ATT MONTERA PÅ BILEN

Alla våra hjul levereras balanserade – det ingår i priset.
Det betyder att du kan montera dem på bilen direkt.