Varukorg

Goodyear däck

När du väl har köpt en fin bil är det självklar att du behöver bra däck. Däck från Goodyear har ett av marknadens bästa grepp som ökar din säkerhet vid körning. För många blir bilen en bästa vän, som du vill ta hand om, underhålla och skämma bort med coola leksaker, som gör körupplevelsen ännu bättre. Och varför inte börja med ett av de bästa däcken på marknaden?

 

söka efter
Sök via
Sök via
Välj bil
ANGE BILENS REGISTRERINGSNUMMER
VÄLJ DÄCKSTORLEK

 

Populära produkter:

 

Goodyear har över 100 års erfarenhet av däck

Med över 100 års erfarenhet är Goodyear en av de största globala tillverkarna av däck. Goodyeardäck hyllas ofta för bra grepp i alla slags väder, inte bara för bilar utan även för flygplan och stora transportmaskiner. Goodyear tillverkar både sommar-, vinter- och helårsdäck. Med undermärken som Dunlop, Fulda och Sava är Goodyear en av de stora aktörerna på marknaden.

Ett däck som Goodyear OptiGrip förkortar bromssträckan med upp till 20%, Goodyear UltraGrip Performance förkortar det med 13%. Båda däcken är prisbelönta däck från Goodyear, men nyckelorden bakom alla Goodyear-produkter är innovation, forskning och ny utveckling. Med däckens låga rullmotstånd, goda bränslereducering och låga bullernivå är dessa däck en säker vinnare i alla sammanhang på vägen. Alla Goodyear-däck är konstruerade för att ge maximalt grepp på vägen, oavsett väder.

Med tanke på ovanstående kan man väl tro att man bara kan välja några däck. Men det finns faktiskt många överväganden att ta med, när man väljer däck. Vi ger dig nu en introduktion till att välja däck, både ur ett tekniskt och praktiskt perspektiv.

 

 

 

Fakta om vinterdäck

Som ovan har visat, är det stor skillnad mellan vinter- och sommardäck. När vinterdäck ska vara smala och mjuka, ska sommardäck vara breda och hårda. Dessutom finns det stora skillnader på de enskilda däcken. Ett sommardäck är inte bara ett sommardäck och ett vinterdäck är inte bara ett vinterdäck. Det finns stora skillnader i kvalitet, så det är viktigt att veta vad man ska leta efter.

När det gäller att hitta däck finns det några formella saker som måste tänka på för att se till att de passar bilen. Det är följande egenskaper:

  • Däckbredd

  • Däckdiameter

  • Däckprofil

  • Load index (däckets maximala lastkapacitet)

  • Speed index (högsta godkända hastighet för däcket)

Dessa egenskaper kan alla läsas på utsidan av däcket så att du snabbt kan hitta rätt däck till din bil. Däcken har också en slags energimärkning precis som hem och hushållsartiklar, dvs. produktens egenskaper. De påverkar bilens köregenskaper och ekonomi:

 

  • Väggrepp vid vått väglag
  • Bullernivå från däcken utanför bilkupén
  • Rullmotstånd

 

Genom att kontrollera dina däck året runt undviker du obehagliga överraskningar och framför allt säkerställer du en säkrare körning. Om du inte har plats för flera par däck hemma kan du förvara dem på ett däckhotell i bästa miljö och i rätt temperatur. Samtidigt bör man inte använda sina däck mer än 7 år då de blir utslitna. Ett par 14 år gamla däck tar dubbelt så lång tid att bromsa med som ett par däck som bara är några år gamla, även om däckmönstret fortfarande är kvar, och de faktiskt fortfarande är lagliga. Korrekt förvaring av däcken under "viloperioden" kan förhindra åldringsprocessen i ett torrt, mörkt och svalt rum, t ex i en källare.

 

Däck från Goodyear hos oss

Med sin snygga design samt exceptionell stabilitet och långa hållbarhet är Goodyeardäck en säker vinnare i alla slags väder och året runt. Du bör välja dessa däck om du uppskattar komfort och säkerhet. Vi rekommenderar särskilt testvinnarna Goodyear Effigrip Performance och Goodyear UltraGrip9, som är bland de allra bästa på marknaden.

Kort sagt: Med de bästa däcken får du kort bromssträcka, bilen får längre livslängd och tillsammans skapar de större säkerhet för alla.

GRATIS INSTALLATION OCH BALANSERING AV DÄCK PÅ FÄLGAR

Vi monterar däck och fälgar så de är redo att sätta på bilen.
Att montera hjul på din bil ingår inte i priset.

MONTERINGSGARANTI

Vi garanterar att de produkter du beställer passar din bil.
Vi garanterar detta genom att kontrollera alla beställningar.

LEVERANS

Leverans till privata adresser för SEK 600,-

KLARA ATT MONTERA PÅ BILEN

Alla våra hjul levereras balanserade – det ingår i priset.
Det betyder att du kan montera dem på bilen direkt.