Varukorg

Continental däck

Det tyska varumärket Continental är känt för sin höga kvalitet på alla sina produkter. De gör inte bara däck, men i stort sett allt till bilar. Därför har de en unik kunskap om vad som krävs för att säkerställa den bästa kvalitet på däcken.


En av de viktigaste delarna på bilen är däcken. Däck är inte bara ett par gummihjul som ska få bilen att rulla utan snarare av stor betydelse för säkerheten. Att köra med fel däck är en säkerhetsrisk under bilen och kan ge fatala konsekvenser för dig och dina medpassagerares säkerhet. Vi kommer därför att vägleda dig att välja de bästa däcken baserat på kvalitet, pris och framför allt vad som är bäst för dig och din bil.

 

söka efter
Sök via
Sök via
Välj bil
ANGE BILENS REGISTRERINGSNUMMER
VÄLJ DÄCKSTORLEK
 

 

 

Continental - tysk power med stor av erfarenhet av bilar

Det tyska varumärket Continental är känt i hela Europa för sin höga kvalitet med varumärken som Barum, Semperit, Uniroyal och flera andra. Continental är en kvalitetsmedveten lösning. De har båda däck för torra och våta vägar med fantastiskt väggrepp, de bästa styregenskaperna och lång livslängd.


Som däcktillverkare fokuserar Continental på säkerhet, exklusivitet, innovation och hållbarhet. Med sitt varumärke har Continental i 140 år byggt upp ett gediget och starkt rykte och hjälpt till att genomföra innovativa förändringar på marknaden. De bästa recensionerna på marknaden har dykt upp baserat på kombinationen av grepp, livslängd och fantastiska styregenskaper.

Innovation och investeringar

 

Continental är ett stort varumärke, både i Sverige och resten av världen. Precis som bilen behöver underhållas måste ny utrustning som däck också köpas kontinuerligt. Däcken blir slitna av användning så efter några år behöver de bytas ut mot nya, och de ska vara anpassade efter väder och körning. Du måste därför aktivt välja rätt däck och inte bara välja utifrån att mönstret är snyggt eller för att de är billiga. Förutom de lågpraktiska sakerna som däckets bredd, profil och maximala bärförmåga och hastighet, bör du ta hänsyn till väder, kvalitet, pris och varumärke.


Tillsammans med experter och flera oberoende testare rekommenderar vi vinterdäck med ett djup på minst 4 mm och sommardäck på 3 mm. Detta är bl a avgörande för hur mycket kontaktyta däcken har med vägen.


Ett alternativ är helårsdäck, som dock inte helt kan täcka egenskaperna hos båda de andra däcktyperna. Som utgångspunkt bör du alltid välja en standardstorlek anpassad efter säsong för att säkerställa stabil och säker körning vid byte till vinterdäck.


Däck finns i alla typer av olika märken och prisklasser. Som redan nämnt rekommendera vi att du väljer en standardstorlek, men det är annat med kvaliteten. På denna sida erbjuder vi ett speciellt urval av creme de la creme av de bästa däcken som finns på marknaden. Under dessa år ökar försäljningen av billigt producerade däck från Kina, Fjärran Östern och Ryssland över hela världen. Dessa är tillräckligt bra för det svenska sommarvädret, men för vintersäsongen rekommenderar vi att använda kvalitetsmärken som Continental. På samma sätt vill vi särskilt framhäva testvinnarna TS860 och TS850 som bra däck med fantastiska recensioner från både experter och kunder.


Vi har valt däck från Continental på grund av den höga kvaliteten och innovationen som upprepas i alla produkter. Innovationen understryks av de många testvinnarna som du också kan hitta bland urvalet av förstklassiga däck för olika ändamål på denna sida.

 

Kör på kvalitetsprodukter från Continental

Som ett av de mest kända varumärkena på marknaden har vi valt Continental som en del av dackogfalg.se urval av däck. Med dessa däck sätter Continental framtiden i rörelse, både för dig, din bil och den tekniska utvecklingen.


Den tyska kvaliteten gör Continental till en av de absolut bästa aktörerna på marknaden med ett brett utbud av både sommar- och vinterdäck för alla väderförhållanden. Under de senaste 50 åren har detta företag bidragit med fler testvinnare än någon annan däcktillverkare, både på sommardäck och vinterdäck. Vi kan särskilt rekommendera testvinnarna Continental Wintercontact TS 860, Continental Premium 5 och Continental Premium 6, som också är bland de bästsäljande modellerna. Med en uppsättning av dessa däck går bilen som på räls.

GRATIS INSTALLATION OCH BALANSERING AV DÄCK PÅ FÄLGAR

Vi monterar däck och fälgar så de är redo att sätta på bilen.
Att montera hjul på din bil ingår inte i priset.

MONTERINGSGARANTI

Vi garanterar att de produkter du beställer passar din bil.
Vi garanterar detta genom att kontrollera alla beställningar.

LEVERANS

Leverans till privata adresser för SEK 600,-

KLARA ATT MONTERA PÅ BILEN

Alla våra hjul levereras balanserade – det ingår i priset.
Det betyder att du kan montera dem på bilen direkt.